Petit beurre met vanille en hagelslag

“Lang voordat elk vrouwenmagazine elke week uitpakte met een recept voor tiramisu, liefst naast ’10 tips om af te vallen zonder te bewegen’, maakte mama ons blij met dit heerlijke dessert”, aldus Guy Van Cauteren die met dit recept nostalgisch terugdenkt aan zijn jeugd. Hij wordt niet voor niets Nostalguy genoemd. 

Ingrediënten voor

4 personen
20 Petit beurre galetten
120 g Zwarte hagelslag
6 cl Melk
1,5 kopje Koffie
160 g Boter
2 Eigelen
80 g Suiker
1 Vanillestok
bereiding
  1. Breng de melk met de vanillestok tot het kookpunt.
  2. Meng de eidooiers flink met de suiker of stevia, tot er zich een ‘ruban’ vormt en meng stevig met de vanille en de melk.
  3. Warm al spatelend op een klein vuur op tot 80°C en blijf roeren tot kamertemperatuur.
  4. Voeg de boter in kleine hoeveelheden in blokjes toe en los de boter al kloppend op in het ei-melkmengsel tot een romige massa. Haal dan pas de vanillestok eruit.
  5. Week de petits beurres licht in koffie en schik ze in lengterichting, smeer in met de room en herhaal dit laag per laag.
  6. Werk de bovenkant af met een dun laagje boterroom en bestrooi met hagelslag
  7. Dek af met film en laat 24 u rusten in de koelkast.
  8. Snij in plakken en schik op een plat bord, eventueel met chocomousse of een verse fruitsalade
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!