Pittige currynoedelsoep met kokos en garnalen

Je mag ons ervoor wakker maken: lichtpittige currynoedelsoep met kokos en garnalen. Deze Laksa soep is een currysoep uit Singapore, vol smaak en lekker pittig. Do we need to say more? 

Ingrediënten voor

4 personen
handvol Basilicum
125 g taugé
150 g sugar snaps
150 g eiernoedels
1 el vissaus
250 ml kokosmelk
tl trassie trafasie
tl korianderzaad
tl laos
tl Kurkuma
400 g garnalen
Rode peper, fijngesneden
Gember
teentje knoflook
100 g Sjalotten
2 stengels Citroengras
750 ml Water
1 el Suiker
3 el Arachideolie
bereiding
  1. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Zet ze afgedekt in de koelkast tot je ze weer nodig hebt. Bewaar de schalen voor de bouillon. Verhit ongeveer 1/3 van de olie in diepe pan en bak de schalen ongeveer 2 min op hoog vuur. Voeg suiker toe en roerbak ongeveer 1 min. Blus het geheel af met water en kook met deksel 15 min op laag vuur.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snijd de steel eraf. Snijd het in stukken van 1,5 cm. Pel vervolgens de sjalotten en halveer ze. Pel de knoflook. Schil de gember en snijd in kleine stukken. Snijd de helft van de rode peper in kleine stukken.
  3. Meng citroengras, sjalotten, knoflook, gember, rode peper met de kurkuma, laos, korianderzaad, trassi en 1/3 van de olie met een staafmixer. Pureer tot je een currypasta hebt.
  4. Zeef de bouillon. Verhit de rest van de olie in een soeppan met dikke bodem en roerbak de currypasta op middelhoog vuur. Blus het geheel af met de bouillon en roer tot het oplost. Voeg nu de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat het op laag vuur inkoken (ongeveer 10 min). Breng na 7 min de garnalen toe. Breng het geheel op smaak met vissaus.
  5. Bereid de eiermie volgens aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de sugersnaps. Doe de taugé in een vergiet en overgiet met kokend water. Pluk de blaadjes van het basilicum, snijd de rest van de rode peper in ringen.
  6. Verdeel de eiermie over enkele diepe kommen, giet daar je soep over en verdeel de garnalen. Verdeel daar de sugersnaps en taugé over en werk af met de rode peper en het basilicum.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!