Polenta met balsamicochampignons en parmezaan

Ben je op zoek naar een gerechtje dat snel klaar is? Dan moet je dit recept eens uitproberen! Romige polenta met balsamicochampignons en parmezaan. Delizioso!

Ingrediënten voor

2 personen
100 g polenta
30 g Parmezaanse kaas
125 g Champignons
125 g Oesterzwammen
1 Prei
handvol Bladpeterselie
2 el Olijfolie
2 el Balsamico
250 ml Melk
peper en zout
1 el Suiker
bereiding
  1. Bereid de polenta met melk of bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid met peper en zout. Roer constant tot de polenta indikt. Voeg de parmezaan toe.
  2. Snij de champignons en oesterzwammen in kleine plakjes. Snij de prei in dunne ringen. Snij de bladpeterselie grof. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de prei en champignons toe.
  3. Roerbak het geheel 3 à 5 min tot de champignons goudbruin zijn en de prei zacht. Kruid af met peper en zout. Voeg de suiker samen met balsamico en roer tot de suiker begint te karamelliseren. Haal het geheel af het vuur.
  4. Schep de polenta in diepe borden en verdeel er de balsamicochampignons over. Werk af met peterselie en extra parmezaan. Smakelijk!
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!