Pompoencrumble

Wij vragen aan onze favoriete foodbloggers om een recept met een seizoensproduct met ons te delen. Onze eerste 'Culinaire Copain' is Jelle Beeckman van 'The Messy Chef'. Hij koos voor een pompoencrumble uit zijn boek 'The Messy Chef - Lekker normaal, abnormaal lekker'. Het herfstseizoen is rijk aan groenten als pastinaak, paddenstoelen, roodlof, schorseneer, spruiten, veldsla, witloof,... En natuurlijk de pompoen. Zalig in een soep of geroosterd in de oven. Jelle maakte er een crumble mee. Jelle: "Ik kies graag voor de pompoen, omdat ze zo veelzijdig is. Zowel hartig als zoet en een erg dankbare groente met een groot comfortfoodgehalte."

Ingrediënten voor

2 personen
500 g Flespompoen
50 g Bruine suiker
1/2 tl Nootmuskaat
1 tl Kaneel
1 tl Gemberpoeder
100 g Pecannoten
50 g Hoeveboter
50 g Bloem
snufje Zout
bereiding
  1. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Schil de butternut en snijd ze in blokjes van 1cm. Doe de blokjes in een kom en kruid met 4 lepels bruine suiker, nootmuskaat, kaneel en de gember. Verdeel de blokjes in de ovenschaal.
  3. Hak de pecannoten fijn. Meng ze samen met de suiker, een snuifje zout, boter en bloem en kneed tot een kruimelig deeg. Bedek de ovenschotel en druk goed aan. Zet 30 min in de oven.
  4. Serveer zo of met een bolletje ijs of yoghurt.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!