Pompoensoep met room en peterselie

Niets beter dan een vers kommetje pompoensoep na een koude winterdag. Een streling voor het oog en de smaakpapillen. Lees hieronder hoe je deze klassieker op een eenvoudige manier thuis kan bereiden. Haal de chef in jezelf naar boven en werk af met een scheutje room en peterselie.

Ingrediënten voor

2 personen
400 g pompoen
700 ml Water
2 el Olijfolie
1 Ui
1 Wortel
2 Tomaten
100 ml Room
1 teentje knoflook
2 blokjes Groentebouillon
peper
snuifje Zout
handvol Peterselie
bereiding

Schil de pompoen, de wortel en de tomaten. Snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de olijfolie in een kookpot en voeg de stukken pompoen toe. Voeg daarna ook de stukjes ui, knoflook, tomaat en wortel toe.

Blus de groenten na enkele minuten met water en verkruimel de bouillonblokjes boven de kookpot. Laat alles ongeveer 20 minuten koken op laag vuur. Mix de soep daarna en breng ze op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep in diepe borden en voeg bij elke portie een eetlepel room toe. Garneer met peterselie.

 

TIP VAN DE REDACTIE

Tip: vervang de room door kokosmelk om een Oosters tintje toe te voegen aan je soep.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!