Rauwe coquilles met rabarber

Deze frisse starter is een signatuurgerecht van Michelin-chef Danny Horseele. 

Ingrediënten voor

4 personen
4 Coquilles
Koraal van coquilles
1 stengel Rabarber
2 el Witte sojasaus
2 el Mirin
1 el citroensap
1 el limoensap
1 Lente-ui
Citroenzeste
Limoenzeste
Sinaasappelzeste
enkele blaadjes Koriander
bereiding
  1. Maak het koraal schoon en laat 2 uur pekelen in een bad met 10% zout. Dep droog met keukenpapier en laat 4 dagen drogen in de oven aan 60°C.
  2. Snij de rabarber met de mandoline in dunne stengels. Hou de fijne schil apart voor de afwerking.
  3. Maak de dressing: meng de sojasaus, mirin, citroensap, limoensap en fijngesneden lente-ui. 
  4. Snij de coquilles in dunne plakjes.
  5. Dresseer eerst wat rabarber op het bord en leg daar de schijfjes coquille bovenop. Besprenkel met de dressing. Werk het geheel af met de zestes, rasp er gedroogde koraal over, koriander en rabarberschil.
TIP VAN DE REDACTIE

Dit is géén ingewikkeld gerecht. Het enige probleem is dat het koraal uit de afwerking vier dagen moet drogen, wat de facto betekent dat je daarvoor het koraal van een vorige coquillebereiding bewaart en gebruikt.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!