Ravioli met chocolade en mascarpone

Vandaag bereiden we een atypisch Italiaans gerecht: ravioli met chocolade en mascarpone. Een heerlijk recept gemaakt door chef-kok Peppe Giacomazza. 

Ingrediënten voor

4 personen
500 g Mascarpone
250 g Donkere chocolade
1 Eidooier
Bloemsuiker
1 klontje Boter
400 g Bloem 00
100 g Suiker
5 Eieren
1 scheutje Olijfolie
1 snuifje Zout
bereiding
  1. Doe de bloem in de mengkom van de keukenrobot. Voeg de suiker, eieren, snuifje zout en scheutje olijfolie toe. Meng tot een stevig deeg. Rol het deeg uit tot lange repen voor de ravioli.
  2. Smelt de chocolade en meng die met de mascarpone.
  3. Snij de repen pasta in stukken van 5 cm. Plaats op de helft van de velletjes wat van het chocolade-mascarponemengsel. Klop een eidooier los en bestrijk het pastadeeg rond de vulling met het ei. Bedek met een tweede vel en druk goed aan.
  4. Bak de ravioli 5 minuten aan in een pan met wat boter op mediumvuur. Dep af met keukenrol.
  5. Spuit wat toefjes van de vulling op elk bord en plaats op elk toefje een ravioli. Werk af met bloemsuiker.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!