Ribbetjes Koreaanse stijl met pittige mangosalade

De varkensribbetjes met een Aziatische toets geven een verrijking van smaak.

Ingrediënten voor

4 personen
Zwarte peper
1 stuk Limoen (het sap)
1 stuk Chilipeper
2 stengels Citroengras
1 el Palmsuiker
3 el vissaus
Koriander
1/2 Rode ui
2 Mango
snuifje Zout
1,5 kg Varkensribbetjes
2 el Sesamolie
4 teentjes Look
1 stuk Peer (of appel)
1 Sjalot
4 cl Mirin
4 cl Water
15 cl Sojasaus
2 stuks Lente-ui
120 g Bruine suiker
bereiding
  1. Strooi de bruine suiker over de varkensribbetjes en wrijf het er goed in. Laat 10 minuten rusten.
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade. Doe de ribbetjes in een plastic zak en giet er de marinade bij. Sluit goed af en laat minstens 5 uur marineren in de frigo.
  3. Snij de chilipeper fijn en laat de zaadjes zitten voor extra pit. Hak ook het citroengras fijn. Breng nu alle ingrediënten voor de dressing samen en meng er de mango onder. Werk af met fijngesneden rode ui en koriander.
  4. Leg de ribbetjes op een ovenplaat en bak ze 20 minuten aan 200°. Laat daarna nog 5 minuten karamelliseren onder de gril. Werk de ribbetjes af met de lente-ui en serveer met de mangosalade.

 

TIP VAN DE REDACTIE

Laat de rest van de marinade inkoken tot een dikke saus. Passeer door een zeef en werk af met het sap van een halve limoen tot een perfecte dipsaus.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!