Rijst met scampi's in zoetzure saus

Dit gerecht is de zomer op je bord. Rijst in een zoetzuur sausje met scampi's en een beetje chili, en dat allemaal geserveerd in een ananas? Super tropisch, maar vooral super lekker. Zeker een eye-catcher om je gasten mee omver te blazen. 

Ingrediënten

4personen

Rijst met scampi's in zoetzure saus

Bereiding

Rijst met scampi's in zoetzure saus

Hak de knoflook fijn. Zet een pannetje op het vuur, giet hier wat arachideolie in en laat warm worden. Fruit de fijngehakte knoflook lichtjes aan in de pan. Voeg de ketchup voorzichtig toe. Vervolgens voeg je de wittewijnazijn, sojasaus, basterdsuiker en chilipoeder toe. Roer goed door elkaar. Maak het ananasblikje open en giet zo'n 75 ml van het sap bij het mengsel. In een klein bakje mix je de maizena met een heel klein beetje water samen tot een soort papje. Voeg ook dit toe aan het mengsel. Roer totdat de saus wat dikker wordt. 

Zet een pannetje op het vuur met wat water, zout en rijst. Kook gaar. Ondertussen verwarm je een wokpan. Voeg hier de gepelde scampi's aan toe. Kruid met zout en eventueel met nog wat geperste knoflook. Snijd nu ook de puntpaprika's in dunne reepjes. Wanneer de scampi's bijna klaar zijn, voeg je de reepjes puntpaprika er ook aan toe. Voeg tot slot de cashews ook toe, maar let op dat het vuur niet zo hoog staat dat de cashews gaan verbranden. 

Halveer ondertussen de ananassen en schep hol ze lichtjes uit. Het fruit bewaar je en snijd je in blokjes. Voeg die blokjes toe aan de pan met de scampi's. 

Giet het water af en voeg de rijst toe aan de pan met de scampi's. Op het laatste giet je de saus er over heen. Roer alles goed door elkaar zodat overal wat saus op zit. Verdeel de rijst over de 4 ananashelften en dresseer eventueel met nog wat extra cashewnoten. 

ananassap zoetzuur rijst scampi saus cashew zuur zoet ananas

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties