Een recept van Jamie Oliver Risotto met broccoli, smeuïge gorgonzola, frisse citroen & peterselie olie

Een heerlijk romige risotto met gorgonzola en frisse citroen. Ideaal voor een koude winterdag. Ook geschikt voor vegetariërs. 

Ingrediënten

4personen

Risotto met broccoli, smeuïge gorgonzola, frisse citroen & peterselie olie

Bereiding

Risotto met broccoli, smeuïge gorgonzola, frisse citroen & peterselie olie

  1. Breng de bouillon op laag vuur zachtjes aan de kook. Snijd het harde uiteinde van de broccolisteel, snijd de roosjes in kleine stukjes en hak de steel fijn. Pel en snipper de ui en bak hem met de gehakte broccolisteel en 1 el olijfolie in een diepe pan op matig vuur 10 min, of tot ze zacht zijn.
  2. Voeg al roerend de ansjovis erdoor, gevolgd door de rijst, en bak nog 2 min. Schep er een soeplepel bouillon bij en wacht al roerend tot het vocht volledig geabsorbeerd is voordat je een nieuwe lepel toevoegt. Na in totaal 16 tot 18 min is de rijst gaar.
  3. Roer halverwege de gehakte broccoliroosjes erdoor. Strooi ondertussen de geplukte bovenste helft van de peterselie in een vijzel, voeg een snufje zout toe en maal tot een pasta. Pers de helft van de citroen erboven uit en werk er 2 el extra vierge olijfolie door.
  4. Verkruimel het grootste deel van de kaas boven de risotto, pers de rest van de citroen erboven uit, klop alles goed door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg een extra lepel bouillon toe om de risotto flink smeuïg te maken, en zet het vuur uit.
  5. Leg een deksel op de pan en laat 2 min rusten. Verkruimel de rest van de kaas erboven, besprenkel met de peterselieolie en ga aan tafel.
gorgonzola jamie Oliver romig risotto Italiaans citroen vegetarisch

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties

2023-11-09 22:58:54 Lekker veerlebruggeman
Er zijn 1 reacties
2023-11-10 09:20:40 Als je deze thuis klaarmaakt vergeet dan zeker het resultaat niet met ons te delen! Alizee Delbrouck