Riz Condé met gedroogd fruit

Guy van Cauteren maakt een uniek dessert met risottorijst en gedroogd fruit. Een echte aanrader!

Ingrediënten voor

4 personen
5 dl Volle melk
250 g Suiker
300 g Risottorijst
10 g Zout
1 stokje Vanille
1 l Room 40%
5 Eieren
70 g Gedroogde pruimen
70 g Gedroogde abrikozen
70 g Gedroogde vijgen
2 dl Eau de vie de poires
bereiding
  1. Blancheer de rijst, verfris en spoel.
  2. Kook de rijst in de melk met een doormidden gesneden vanillestokje. Voeg 150 g suiker toe op het einde van de gaartijd.
  3. Snij het gedroogde fruit in stukken en drenk de stukken in de eau de vie.
  4. Meng het fruit met de rest van de eau de vie onder de rijst.
  5. Scheid de 5 eieren en klop het eigeel op. 
  6. Breng de room aan de kook en voeg er de eidooiers en de resterende suiker aan toe.
  7. Verwarm tot 80°C en roer ondertussen met de spatel. Meng voorzichtig onder de rijstbereiding.
  8. Kies een bakvorm, leg er plastic folie in en vul de vorm met de rijst. Laat een nacht rusten in de ijskast.
  9. Serveer met een frambozencoulis en luchtig geklopte room, zeer licht gesuikerd en gearomatiseerd met de pulp van een vanillestokje.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!