Rode biet met pure chocolade

Ingrediënten voor

4 personen
400 g Boter
10 Eieren
500 g Bloemsuiker
100 g Bloem
250 g Donkere chocolade
2 Rode bieten
100 g Water
40 g Suiker
1 Steranijs
1 Vanillestok
1 Limoen
150 g Kriekenbier
450 g Melk
8 g Kappa
bereiding
  1. Smelt de 400 g chocolade en boter voor de brownie au bain-marie. Roer mooi glad. Meng er dan de eieren stuk voor stuk onder. Spatel er dan pas de bloemsuiker en bloem onder. Doe het mengsel in de gewenste bakvorm en bak gedurende twintig minuten in de oven op 165°C.
  2. Schil de rode bieten en snijd in heel erg dunne plakjes, eventueel met een mandoline. Steek er dan ronde vormpjes uit.
  3. Zet de 100 g suiker op het vuur met het water, de steranijs en vanille. Breng aan de kook en roer tot alle suiker is opgelost. Doe er dan het sap van de limoen bij. Giet deze warme massa op de rondjes van rode biet en laat gedurende drie uur trekken.
  4. Doe het kriekenbier, 250 g chocolade, melk, 40 g suiker en kappa voor de ganache in een thermomix en verwarm al mixend tot 100°C. Stort de warme massa daarna uit in een schaal en laat afkoelen. Mix dan tot een gladde massa en doe in een spuitzak.
  5. Plaats op het bord een stuk brownie en spuit er wat van de ganache op. Plaats er wat van de rode biet naast. Werk eventueel af met rodebietenblaadjes en wat verkruimelde brownie.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!