Rode koolsoep met appel en walnoten

Een echte winterse soep! Deze volle rode koolsoep met appel en walnoot zit boordevol vitamines. Hij is zo vol dat je hem gemakkelijk als maaltijdsoep kan serveren. Heerlijk in combinatie met een stevig stuk brood.

Ingrediënten voor

4 personen
60 g Gerookt spek
2 st grote uien
1 rode kool
2 Appel
2 l Kippenbouillon
2 Laurierblaadjes
200 g walnoten
bereiding
  1. Bak de gerookte spekblokjes op een laag vuur. Voeg de fijngesneden uien toe en bak deze nog vijf min mee. Voeg de fijngesneden rode kool, de appelblokjes, de bouillon en laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.
  2. Laat de soep 15 min zachtjes koken tot de rode kool beetgaar is.
  3. Schep vier grote eetlepels van de kool uit de soep en hou deze apart voor de garnering. Verwijder de laurierblaadjes. Voeg 150 g van de walnoten toe en pureer de soep met de staafmixer (Het wordt geen gladde soep, maar een dikke soep). Breng de soep op smaak met flink wat versgemalen peper en zout.
  4. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Schep op iedere kom wat van de achtergehouden rode kool en bestrooi met de rest van geroosterde walnoten.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!