Rodebietenijs met honing

Dit heerlijke bietenijs met honing bevat alle ingrediënten voor een geslaagd zomerdessert. De prachtige kleur krijg je er zomaar bij!

Ingrediënten voor

4 personen
300 g bieten
250 ml slagroom
1 el citroensap
1 el maïzena
50 g Kristalsuiker
50 g Honing
270 ml Melk
bereiding

Schil de bieten en snijd deze in stukjes. Doe de bieten in een juicer of pureer ze en giet de pulp door een zeef, zodat je alleen puur sap overhoudt. Je hebt 100 ml bietensap nodig. Meng het bietensap met de slagroom en het citroensap en zet apart. Mix in een kommetje de maïzena met 2 eetlepels melk en zet ook apart.

Breng 250 ml melk met de kristalsuiker en honing in een pannetje al roerend tegen de kook aan. Voeg het maïzenapapje toe en verwarm tot de melk dikker wordt. Zet het vuur uit en meng het bietenmengsel erdoorheen. Roer goed door tot je een egaal mengsel hebt.

Zet minimaal 4 uur in de koelkast tot de ijsbasis volledig koud is. Dek af met een stuk plasticfolie direct op de ijsbasis, zodat er geen velletje op komt. Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en laat deze draaien volgens de gebruiksaanwijzing.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!