Romige pasta met frisse Limoncello saus

Limoncello en Italië zijn als twee handen op één buik, dit gezegde geldt ook voor pasta en Italië. Hoe zit het dan met de combinatie pasta en Limoncello? Wij deden de test en hebben het goedgekeurd. Een romige pasta met limoncello-kaassaus als resultaat. Nog niet overtuigd? Eén keertje proeven en je bent absoluut verkocht! 

Ingrediënten voor

4 personen
g linguine
480 ml Room
30 g Boter
2 teentjes knoflook
60 g Bloem
60 ml Limoncello
170 g Parmezaan
handvol Verse basilicum
peper en zout
bereiding
  1. Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking en giet af. Maak ondertussen de saus.
  2. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Sauteer voor een minuutje.
  3. Voeg de bloem toe en maak een roux. Schenk daarna de Limoncello al roerend toe aan de pan. Voeg ook de room toe en roer tot een soepele saus ontstaat.
  4. Voeg als laatst de kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.
  5. Giet de Limoncello-kaassaus over de gekookte pasta. Garneer de pasta met wat verse blaadjes basilicum. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!