Romige preisoep met zalm 

Een romig soepje dat perfect is als voorgerechtje bij de feestdagen. 

Ingrediënten voor

6 personen
klontje Boter
2 grote preien
1 laurierblad
1 kg bloemige aardappelen
1 l Groentebouillon
100 ml Room
200 g gerookte zalm
handvol Bieslook, fijngesneden
bereiding
  1. Verhit de boter in een grote pan en voeg de prei en laurier toe. Kook op een laag vuur gedurende 8-10 min of tot de prei echt zacht is en roer er dan de aardappelen door tot ze bedekt zijn met de boter.
  2. Voeg bouillon en room toe en breng het geheel aan de kook, en laat pruttelen voor 10-15 min tot de aardappelen zacht zijn.
  3. Voeg twee derde van de gerookte zalm toe, roer door en breng op smaak. Serveer de soep in diepe kommen en garneer met de resterende gerookte zalm en bieslook
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!