Romige viscurry

Fatima El Irari is een fenomeen op instagram. De kookblogster met Marrokkaanse roots  heeft bijna 160.000 volgers die verleidt met haar klassieke Marrokaanse gerechten – zoals linzensoep en tajine – maar net zo goed met cheesecake of pasta. Vandaag bereiden we een romige viscurry uit haar kookboek ‘De keuken van Fatima’.

Ingrediënten voor

4 personen
400 g Rijst
2 Uien
teentje knoflook
2 el Zonnebloemolie
100 g Gele currypasta
400 g sperziebonen
300 g tomatenblokjes
200 ml kokosmelk
400 g kabeljauwfilet
2 el fijngesneden koriander
bereiding
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de uien en de knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en currypasta 2-3 min op laag vuur.
  3. Snijd ondertussen de sperziebonen in stukken. Voeg de sperziebonen, tomatenblokjes en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 4-5 min doorkoken.
  4. Doe het deksel op de pan en laat op laag vuur 6-8 min stoven.
  5. Snijd de vis in grove stukken en voeg toe aan de curry. Roer door en laat 5-6 min garen met de deksel op de pan.
  6. Verdeel de rijst over vier borden en schep de curry erover. Garneer met wat fijngesneden koriander.

     

TIP VAN DE REDACTIE

Ben je op zoek naar meer heerlijke recepten? Vind ze terug in het kookboek ‘Uit de keuken van Fatima’ van Fatima El Irari. Uitgeverij: Fontaine Uitgevers Prijs: € 20,99

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!