Roodbaars met risotto van pancetta en mimolette

Gebakken vis en risotto gaan hand in hand. Vergeet voor één keer de klassieke kabeljauw, maak kennis met de heerlijke roodbaars.

Ingrediënten voor

4 personen
70 g mimolette
1 bakje tahoon cress
500 ml Druivenpitolie
100 g Dragon
100 g Spinazie
100 g Dille
5 cl kruidenolie
8 dl Kippenfond
40 g Boter
1 Lente-ui
4 roodbaarsfilets
150 g Pancetta
200 g Risottorijst
teentje Look
1 Ui
1 dl Witte wijn
el Olie
4 patissons
80 g Wakame
8 scheermessen
bereiding
  1. Verhit een scheut olie en stoof er de ui en de look in aan, bak de rijst glazig en blus vervolgens met witte wijn. Blijf geleidelijk kippenfond toevoegen ( ongeveer 6 dl) tot de rijst bijna gaar is. Voeg nu de pancetta en 4/5 van de mimolette toe. Werk de risotto af met de fijn gesneden lente-ui fijn en de boter.
  2. Bak de filets kort krokant op de velkant en gaar ze verder voor ongeveer 6 min in een oven van 180°C.
  3. Trek pattison vacuüm met 1 dl kippenfond en gaar ze voor 14 min bij een temperatuur van 90°C.
  4. Stoom de scheermessen 5 min op een temperatuur van 90°C. Kuis ze mooi op en versnijd. Meng de versneden scheermessen met de wakame en een betje roze peper. Dresseer ze terug in de schelp.
  5. Maak kruidenolie door de groene kruiden samen met de spinazie en de druivenpit olie voor 15 min te garen op 70°C in de thermomix. Vervolgens passeren door een fijne zeef.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!