Roodloof salade met gebakken sinaasappelschijven met speculaaskruiden en shiso green

Zin in een gezonde zoetigheid na een koude winterdag? Ga dan voor de roodloof salade van chef Frank Fol. 

bereiding

1. Kuis en was het roodloof. Maak de blaadjes los. 

2. Schil de sinaasappels met een scherp mes. Snij vervolgens in schijven van ongeveer 1 centimeter. Warm olijfolie op in een pan en leg er de sinaasappelschijven in. Kruid met speculaaskruiden. Bak ongeveer 1 minuut langs elke kant. 

3. Leg de lauwe sinaasappelschijven afwisselend met het roodloof op de borden. Bestrooi met met wat extra speculaaskruiden en zeezout. Werk af met de takjes Shiso en enkele druppels arganolie. 

TIP VAN DE REDACTIE

Serveer met Albarino pure white voor een bom van smaak in je mond. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!