Shakshuka met zoete aardappel

Voor een heerlijke vegetarische schotel met een midden Oosterse touch.

Ingrediënten voor

2 personen
200 g Gepelde tomaten
70 g Spinazie
1 Ei
50 g Kikkererwt
1/2 Ui
1/2 teentje knoflook
snuifje Komijn
snuifje Paprikapoeder
1/3 Rode peper, fijngesneden
100 g Zoete aardappelen
20 g Feta
1/3 Avocado
Olijfolie
peper en zout
snuifje Ras el hanout
handvol Peterselie
bereiding
  1. Verwarm de oven op 180°C. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olie, peper en zout. Rooster 25 min gaar.
  2. Snipper de ui, rode peper en knoflook en fruit deze aan in een grote pan. Voeg de komijn, paprikapoeder en ras el hanout toe. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 15 tot 20 minuten sudderen en prak ondertussen met een spatel de tomaten een beetje fijn.
  3. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat slinken. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  4. Schep dan de geroosterde zoete aardappel er doorheen samen met de kikkererwten.
  5. Maak een kuiltje en breek er het ei in. Laat ze stollen tot de gewenste hardheid.
  6. Garneer de shakshuka met blokjes avocado en feta.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!