Siciliaans stoofpotje

Caponata heet dit kleurrijke Siciliaanse stoofpotje boordevol zomergroenten. Kleine blokjes tomaat, aubergine en selderij worden langzaam gegaard met Italiaanse smaakmakers zoals olijven, kappertjes, knoflook en een goede lepel appelciderazijn voor een fris-fruitige ondertoon. Serveer het stoofpotje met gebakken tofu (vegan), spiegeleitjes (vegetarisch) of een stukje vis. Het recept vind je terug in het boek 'Keto in 15 minuten: Mediterraans' van Julie Van den Kerchove.

Ingrediënten voor

2 personen
1 Aubergine
2 stengels witte selderij
2 Tomaten
1 Ui
1 teentje knoflook
4 eetlepels extra vierge olijfolie
100 g Spinazie
10 Olijven
2 eetlepels Kappertjes
1 eetlepel appelciderazijn
2 zeebaarsfilets
2 eetlepels pijnboompitten
takjes Basilicum
bereiding

Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter, de selderij in fijne reepjes en de tomaten in grovere stukjes. als extra smaakmakers kun je eventueel ook een gesnipperde ui en een teentje geraspte knoflook toevoegen. 

Verhit 2 lepels olijfolie in een grote pan. Bak de groenten goudbruin met peper en zout. Voeg wat water toe, dek de pan af met een deksel en laat de groenten rustig garen op een medium vuur tot ze volledig gaar zijn, 15 minuten of langer. 

Zijn de groenten bijna gaar? Voeg dan de spinazie, de olijven en de kappertjes toe. Laat nog kort verder garen. Breng eventueel op smaak met een lepel appelciderazijn of rode wijnazijn. 

Verhit twee lepels olijfolie in een tweede grote pan. Bak de zeebaarsfilets ongeveer 4 minuten op een medium vuur tot het vel goudbrien en krokant is. Bak de filets aan de andere kant nog een minuut of langer tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout. 

Serveer het groentestoofpotje met de krokant gebakken zeebaars, licht geroosterde pijnboompitten en basilicum. 

TIP VAN DE REDACTIE

Vervang de zeebaars eens door wijting, makreel, dorade of sardientjes.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!