Smoked icetea met gegrilde perzikken, sorbet van perzik

Perfect voor een warme zomerdag.

Ingrediënten voor

4 personen
4 perziken
330 g Suiker
500 ml Water
500 g Perzikpuree
1/2 stuk Citroensap
2,5 g Lapsang Souchong
5 g Yunnan Black Tea
20 ml limoensap
bereiding
  • Voor de sorbet
  • 300 gr suiker
  • 195 gr water
  • 500 gr perzikpuree
  • sap van halve citroen
  • Voor de smoked ice tea
    • 500 ml water
    • 2,5 gr Lapsang Souchong
    • 5 gr Yunnan Black Tea
    • 20 ml limoensap
    • 30 gr suiker
  1. Laat de thee 5 minuten trekken, los de suiker erin op en laat afkoelen.
  2. Zet water op en voeg de suiker toe tot een dikke siroop. Laat afkoelen, voeg de perzik en citroen eronder en draai af tot een frisse sorbet.
  3. Halveer en ontpit de perziken en gril ze 3 minuten met de snijkant op het rooster. Snij in hapklare stukken. Hou per glas één groter stuk apart.
  4. Doe de kleinere stukken perzik en een quenelle sorbet in een glas of bokaal en leg bovenop het glas het grotere stuk perzik. Giet nu voorzichtig de icetea op het grotere stuk. Vul tot de stukken in het glas bijna onder staan.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!