Soesje opgevuld met een mousse van strandkrab

NorthSeaChefs dragen vakmanschap, verantwoordelijkheidsgevoel, passie en liefde voor koken hoog in het vaandel. Dat zij de voorkeur geven aan vis die op verantwoorde wijze gevangen wordt, is dan ook niet meer dan logisch. Dit keer gaat Filip Claeys (De Jonkman, Brugge) aan de slag met strandkrabben.

Ingrediënten voor

2 personen
25 g Boter
25 g Melk
25 g Water
8 g Suiker
1,5 g Zout
37 g Bloem
1 Ei
250 g Gekookte vis
200 g Kookvocht
3 blaadjes Gelatine
300 g Opgeklopte room
citroensap
bereiding

Meng de boter, melk, water, suiker en zout. Plaats dit op het vuur totdat alles gesmolten is, voeg er de bloem aan toe en laat mooi drogen op het vuur. Doe alles in de keukenrobot, voeg het ei toe, laat draaien totdat alles mooi gemengd is. Doe alles in een spuitzak met een douille. Spuit de soesjes op een bakplaat voorzien van bakpapier. Bak af gedurende 20 minuten op 180 °C.

Mix de gekookte vis samen met het kookvocht in de thermomix. Voeg er de geweekte gelatine aan toe. Meng er de halfopgeslagen room onder. Kruiden met peper, zout en citroensap. Doe alles in een spuitzak. Laat gedurende 1 nacht opstijven in de koeling.

Maak onderaan de soes een klein gaatje met behulp van een aardappelmesje. Vul de soesjes met crème van strandkrab. Plaats onderaan het bord wat ingekookte krabsoep. Plaats de soes er mooi in de soep.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!