Speculoos tiramisu

Geef het authentieke Italiaanse dessert een twist en voeg er wat Belgische speculoos aan toe. Met dit dessert scoor jij gegarandeerd punten bij je gasten. 

Ingrediënten voor

8 personen
3 Eieren
6 el Suiker
2 el Amaretto
500 g Mascarpone
250 g Speculoos koekjes
1 kopje Sterke koffie
1 pot Speculaaspasta
bereiding

Scheid de eieren en bewaar zowel het eigeel als het eiwit in aparte kommetjes. Om te beginnen ga je aan de slag met het eigeel. Doe dit in een grote mengkom en klop het eigeel samen met de suiker op tot een schuimig mengsel. Vervolgens voeg je hier de Amaretto en de mascarpone aan toe. Klop nogmaals goed samen. In een apart kommetje klop je de eiwitten op. Zodra de eiwitten stevig genoeg zijn opgeklopt, schep je het mengsel voorzichtig door het mascarponebeslag. Bedek de bodem van een glazen ovenschaal met speculooskoekjes en giet er wat koffie over heen. Bedek de koekjes met een dikke laag mascarpone. Zet de pot speculoospasta even in de microgolfoven totdat het vloeibaar is. De gesmolten speculoospasta komt boven op de laag mascarpone. Dat kan je doen met behulp van een spuitzak, maar ook gewoon voorzichtig met een lepel. Herhaal de stappen en maak zulke lagen totdat je ingrediënten op zijn. Dresseer de tiramisu voordat je hem in de koelkast zet door er nog een goede laag speculoospasta en wat verkruimelde speculooskoekjes over te strooien. Zet het nu voor enkele uren in de koelkast totdat het wat steviger wordt. 

TIP VAN DE REDACTIE

Laat de tiramisu liefst een nachtje in de koelkast staan. Zo wordt hij stevig genoeg en smaakt hij nóg lekkerder. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!