Spie van Brusselse spruiten op de BBQ met appel-vlierbes compote en Scarlet cress

Fan van spruiten? Je kan ze ook als hapje eten volgens het recept van chef Frank Fol. 

bereiding

1. Kuis en was de spruiten. Doe ze in een kommetje en druppel er wat arganolie op, kruid met zwarte peper, foelie poeder en zeezout. Prik de spruiten nu op de 4 spies. Grill op een zacht vuur gedurende 15 tot 20 minuten. Draai regelmatig om zodat de spruitjes overal mooi gekleurd zijn zonder te verbranden.

2. Schil de appels, ontdoe van klokhuis en snij in blokjes. Stoof zacht onder een deksel met 4 eetlepels vlierbessenstroop. Als de appels gaar zijn, alles even mixen tot een gladde compote. 

3. Plaats de compote in een potje in het midden van een groot bord. Doe de spruitjes van de spies en serveer deze er koud of warm bij om te dippen. Werk af met wat Scarlet cress. 

TIP VAN DE REDACTIE

Serveer het hapje met Cornet Smoked van Brouwerij De Hoorn voor een echte smaaksensatie. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!