Spieringbeignets met grapefruit-venkelsalade

Deze beignets zijn heerlijk en supersimpel! Eet ze gewoon zo, gewikkeld in een verse snee witbrood met boter, of serveer ze met deze lichte, verfijnde salade die je niet afleidt van de heerlijke luchtigheid van de beignets. In Nieuw-Zeeland worden er piepkleine snoekforellen voor gebruikt, die op jonge leeftijd van de zee naar de rivieren zwemmen, waar ze volwassen worden. Dit gerecht is een perfecte drie-eenheid: wanneer de visjes de rivier op zwemmen, hangen de laatste grapefruits aan de bomen en verschijnt de eerste venkel in de tuin.

Ingrediënten voor

4 personen
1 st rode grapefruit
1 venkelknol
enkele Druppels citroensap
scheut extra vierge olijfolie
Roze peperbollen
eetbare bloemetjes
200 g spiering
1 Ei
Fijn zeezout
Zwarte peper
klontje Boter
bereiding

1. Maak de salade: snijd met een scherp mes de schil, inclusief het witte deel en het vliesje, van de grapefruit en snijd de partjes los (zie tip). Was de venkelknol, snijd de takjes groen eraf en zet ze apart. Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de knol, zodat hij een mooie ronde vorm krijgt. Snijd hem in flinterdunne plakjes, zo dun mogelijk, met een scherp mes, een schaaf of een mandoline.

2. Meng de grapefruit met de plakjes venkel, sprenkel er een beetje citroensap en een scheutje olijfolie over en zet de salade apart terwijl je de beignets maakt.
3. Meng de spiering met het ei en voeg een snufje zeezout en wat peper toe. Zet een middelgrote gietijzeren koekenpan of een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Doe de boter erin en schep er volle lepels spieringbeslag in. Bak de beignets 1-2 min per kant. Keer ze voorzichtig en bak de andere kant 30-60 sec.
4. Haal de beignets uit de pan en serveer ze heet, met wat grapefruit- venkelsalade ernaast. Strooi er wat takjes venkelgroen en indien gewenst een paar roze peperkorrels en eetbare bloemen over. Ik heb broccoli- en radijsbloemen gebruikt die zaad hadden gevormd.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!