Spitskool op de barbecue

Een heerlijke side dish om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten voor

4 personen
1 Spitskool
1 Kaneelstokje
6 Kruidnagels
300 g Zwarte olijven, ontpit
50 g Panko
1 teentje Look
100 g Blauwe bessen
200 g Verse kaas
5 cl Olijfolie
handvol Roze peper
bereiding
  1. Droog de olijven 6 uur aan 75° in de oven.
  2. Kleur de panko goudbruin in een beetje olijfolie met de volledige teen look. Verwijder de look. Mix de droge olijven met de panko in de blender tot een crumble.
  3. Stop de kaneelstok in de kruin van de spitskool en steek ook de kruidnagels vast in de kool. Leg de kool op de barbecue en sluit af. Keer de kool na 20 minuten om en herhaal dit 4 keer, tot de kool zwartgeblakerd is. Verwijder de buitenste (geblakerde) lagen en snij de kern in vier.
  4. Schik de spitskool op een bord en verdeel er de kaas over. Bestrooi met de crumble van olijf, roze peper en bessen. Werk elk stuk af met een eetlepel olijfolie.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!