Sticky dadelcake met karamel

We gaan de zoete tour op samen met de bekende Ijslandse chef Dagny Ross. Zij deelt haar recept voor sticky dadelcake met heerlijke karamel. 

Ingrediënten voor

4 personen
150 g Droge dadels
30 cl Water
1 tl Sodabicarbonaat
1 tl Bakpoeder
165 g Kandijsuiker
70 g Boter
2 Eieren
225 g Bloem
2 tl Vanille-extract
130 g Bastaardsuiker
15 cl Room
bereiding
  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  2. Doe de dadels, bicarbonaat en het water in een pot en laat 10 minuten koken. Roer regelmatig. Laat afkoelen.
  3. Maak kandijsuiker met boter in de keukenrobot en voeg de eieren één per één toe. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en vanille-extract.
  4. Voeg de drie mengelingen samen en meng tot en homogeen geheel. Boter een vorm van 26 cm in en stort het mengsel erin uit. Bak 25 minuten in de oven aan 180°.
  5. Meng alle ingrediënten voor de saus en laat smelten op een zacht vuur.
  6. Haal de cake uit de oven. Maak kleine gaatjes met een tandenstoker en giet de saus erover. Plaats nog 5 minuten in de oven.
  7. Serveer met de rest van de saus en eventueel wat slagroom.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!