Stoofpotje met pompoen en pepers

Dit stoofpotje met herfstgroenten is heel eenvoudig te bereiden en smaakt heerlijk.

Ingrediënten voor

2 personen
1 varkenshaasje
Koolzaadolie
1 Ui
1 poblano-peper
1 el Tomatenpuree
2 tl komijnzaad
1 tl Bruine suiker
1 tl Koriander
1/2 tl Kaneelpoeder
snuifje Zout
1 blik Gepelde tomaten
360 ml Kippenbouillon
240 g pompoen
Rijst
pompoenzaadjes
bereiding
  1. Dep de stukjes varkensvlees droog met keukenpapier en breng ze royaal op smaak met peper en zout. Verhit twee tot drie eetlepels olie in een braadpan op een middelhoog vuur tot het begint te sissen. Bak het varkensvlees tot het goed bruin is, ongeveer 1 tot 2 min per kant. Haal het vlees uit de pan, leg het in een aparte kom en zet apart.
  2. Voeg de uien en de peper toe aan de braadpan. Voeg een snufje zout toe en bak de uien, terwijl je regelmatig roert, tot ze goudbruin beginnen te worden (ongeveer 10 min). Roer de knoflook, tomatenpuree, komijn, bruine suiker, koriander, kaneel en zout erdoor en sauteer alles ongeveer een minuut lang.
  3. Giet 120 ml kippenbouillon erbij en zet het vuur hoog. Terwijl het mengsel begint te koken, gebruik je een houten lepel om alle bruine stukjes van de bodem van de pan te schrapen. Blijf het verder koken tot het vocht gereduceerd is tot een glazuur en voeg dan de resterende 240 ml bouillon, de uitgelekte tomaten en de in blokjes gesneden en gepelde pompoen toe.
  4. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 min sudderen tot de pompoen gaar is. Doe het varkensvlees terug in de pan en kook verder tot het varkensvlees gaar is, ongeveer 10 min langer. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!