Tartaar van kalfsvlees met nori, coquille en vinaigrette van tomaat

Kalfsvlees is een van de mooiste producten. Het is het paradepaardje van ons gastronomisch erfgoed en de recepten op basis van kalfsvlees zijn onlosmakelijk verbonden met de Europese culinaire cultuur De zachte textuur in combinatie met de verfijnde smaak zorgt voor een fantastische beleving. In dit gerecht gaat Paul De Soete aan de slag met een mals stukje kalfsfilet. Hij brengt een tartaar van kalfsvlees met nori, coquille en vinaigrette van tomaat.

Ingrediënten voor

4 personen
500 g Kalfsfilet
1 Avocado
1 dl Olijfolie
1 tl Appelazijn
el tomatenazijn
1 vellen Nori
4 Coquilles
4 stuks Parijse radijs
1 scheutje citroensap
bereiding

Kook de Parijse radijzen, laat ze afkoelen en vacumeer ze vervolgens met wat appelazijn. Laat deze 1 nacht rusten in de gesloten vacüumzak. 

Snijd het kalfsvlees in brunoise en werk op met wat olijfolie, peper en zout. Snijd vervolgens ook de avocado in brunoise en vloeg een scheutje citroensap toe. Meng de avocado met het kalfsvlees. Maak een vinaigrette van olijfolie, tomatenazijn, peper en zout. Snijd een driehoek uit een vel nori en frituur deze kort. Gril hierna de coquilles kort aan. (Je kan deze zowel koud als warm erbij serveren)

Dresseer zoals op de foto. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!