Een recept van Living The Green Life Tempeh sticks

Tempeh is een fantastische eiwitbron voor veganisten. Je hebt eiwitten nodig voor de opbouw van je lichaamscellen. Als veganist heb je net wat meer eiwitten nodig, doordat de eiwitkwaliteit in plantaardige producten wat lager is dan in dierlijke producten. Een heerlijke snack met tempeh is dus een grote win-win. Lekker en ook nog eens heel goed voor het onderhoud van je lijf.

Ingrediënten

6personen

Tempeh sticks

Bereiding

Tempeh sticks

  1. Snijd de tempeh in repen. Meng de sojasaus, chilipoeder en het zout en marineer de tempeh minimaal 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Meng de sojamelk met de bloem, srirachasaus en paprikapoeder. Haal de tempeh sticks door het sojamelkmengsel en vervolgens door het paneermeel.
  4. Leg op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak voor ongeveer 30 min zodat ze mooi knapperig worden. Keer wel halverwege even om.
tempeh sticks Living the green life aperitief veganistisch

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties