Tikka masala met kokosrijst

Tikka masala, de all time favourite van Chloé Lauwers, beter gekend als Chloé Kookt.Ze maakt deze tikka masala niet klaar op de traditionele manier. De saus is gemaakt op basis van yoghurt en de groenten zijn verborgen, want ik mix ze in de saus. Hier serveert ze de tikka masala met kokosrijst, maar naanbrood is ook heerlijk om de rijke saus mee op te dippen. 

Ingrediënten voor

4 personen
snufje Kaneel
g Verse koriander
30 g geroosterde amandelschilfers
2 tl Honing
snufje Gemberpoeder
300 g Rijst
2 dl kokosmelk
2 dl tomatenpassata
1 el Suiker
1/2 Chilipeper
600 g Kipfilet
snufje Chilipoeder
4 tl Garam masala
15 g Gember
2 teentjes Look
150 g Kerstomaten
1 Ui
2 Rode paprika
500 g Griekse yoghurt
bereiding

Voor de tikka masala

  1. Snijd de look, gember en chilipeper fijn. Stoof aan in een grote kookpot met een scheutje olijfolie. Voeg ook een klontje boter toe.
  2. Snijd de paprika’s en de ui in grove stukken en stoof mee aan. Snijd de kerstomaatjes in tweeën. Voeg ze na enkele minuten ook toe.
  3. Breng alles op smaak met de garam masala, een snuifje chilipoeder, een snuifje kaneel en 1 el suiker.
  4. Kruid nog af met zout naar smaak.
  5. Blus na enkele minuten met de tomatenpassata. Roer daarna de Griekse yoghurt onder het mengsel. Laat dat nu 5 tot 10 min op een zacht vuurtje sudderen.
  6. Mix daarna met een staafmixer tot een gladde saus. Roer ten slotte de kokosmelk nog door de saus.
  7. Snijd de kipfilets in stukken en bak ze in een klontje boter. Als de kip gaar is, meng je ze onder de saus.

Voor de kokosrijst

  1. Bereid de rijst volgens de verpakking, maar kook hem 1 min minder lang. Laat de rijst uitlekken.
  2. Meng de kokosmelk onder de rijst tot een smeuïg geheel. Breng de rijst op smaak met een snuifje gemberpoeder, een snuifje kaneel en 2 tl honing.
  3. Serveer de tikka masala met de kokosrijst. Werk af met geroosterde amandelschilfers en enkele blaadjes verse koriander.
TIP VAN DE REDACTIE

Voor de veggies: vervang de kip door zoete aardappelblokjes!

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!