Tiramisu

Deze versie van de Italiaanse klassieker is het hele jaar door te koop bij de befaamde Antwerpse patisserie Delafaille.

Ingrediënten voor

4 personen
Dunne biscuit
Bloemsuiker
g cacaopoeder
350 g Suiker
125 ml Water
1 el Diepvrieskoffie
12 g Amaretto
4 Eidooiers
40 g Amandelmelk
25 cl eiwit
500 g Mascarpone
bereiding
  • Voor de biscuitsaus
    • 190 g suiker
    • 125 ml water
    • 1 el diepvrieskoffie
    • 12 g amaretto
  • Voor de romige vulling
    • 4 eidooiers
    • 160 g suiker
    • 40 g amandelmelk
    • 25 cl eiwit
    • 500 g mascarpone
  1. Breng de suiker en het water voor de saus al roerend aan de kook. Voeg de diepvrieskoffie toe en meng het extract goed onder het mengsel. Voeg de likeur toe terwijl het mengsel nog warm is en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Klop voor de vulling de dooiers en 100 g suiker tot een schuimige massa. Voeg de amandelmelk toe en daarna de mascarpone. Klop daarna het eiwit en de rest van de suiker stijf en spatel die onder het mengsel.
  3. Doe de vulling in een spuitzak.
  4. Spuit een bakvorm of glazen kom voor de helft met de vulling. Leg daarop een dunne laag biscuit of boudoirs. Borstel de biscuit royaal in met de saus en vul op met de rest van de vulling. Bestrijk rijkelijk met bloemsuiker en cacaopoeder en laat het geheel enkele uren opstijven in de frigo.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!