Tonijn op de grill

BBQ'en is hot. Deze BBQ-bijbel is dan ook een must-have voor iedereen die houdt van grillen, roosteren en roken. Haal het beste uit jouw barbecue met deze recepten van vuurmeester Peter De Clercq.  De ultieme BBQ-bijbel van Peter De Clercq, Lannoo  - € 25,99 

Ingrediënten

5personen

Tonijn op de grill

Bereiding

Tonijn op de grill 25 m

Maak eerst de marinade. Pel de tomaten, verwijder de pitten en snijd ze in stukken. Pers de knoflook en  rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. 

Snipper de salie, oregano en munt fijn. Verwijder de zaden en zaadlijsten van het pepertje en hak het fijn. Meng alles met de olijfolie, het citroensap en de venkelzaadjes. 

Leg de tonijn 12 uur in deze marinade. Schroei de tonijn daarna aan beide kanten dicht op een hete grill. 

Doe de balsamicoazijn bij de marinade en  serveer de tonijn met de marinade en een salade van rucola en radicchio. 

Peter De Clerq tonijn

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties