Tonijn op de grill

BBQ'en is hot. Deze BBQ-bijbel is dan ook een must-have voor iedereen die houdt van grillen, roosteren en roken. Haal het beste uit jouw barbecue met deze recepten van vuurmeester Peter De Clercq.  De ultieme BBQ-bijbel van Peter De Clercq, Lannoo  - € 25,99 

Ingrediënten voor

5 personen
5 stuks tonijn
5 Tomaten
5 teentje knoflook
2 el pijnboompitten
6 salieblaadjes
takjes oregano
2 takjes Munt
1 Rode chilipeper
Olijfolie
2 Citroenen
1 el geroosterde venkelzaadjes
2 dl balsamicoazijn
bereiding

Maak eerst de marinade. Pel de tomaten, verwijder de pitten en snijd ze in stukken. Pers de knoflook en  rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. 

Snipper de salie, oregano en munt fijn. Verwijder de zaden en zaadlijsten van het pepertje en hak het fijn. Meng alles met de olijfolie, het citroensap en de venkelzaadjes. 

Leg de tonijn 12 uur in deze marinade. Schroei de tonijn daarna aan beide kanten dicht op een hete grill. 

Doe de balsamicoazijn bij de marinade en  serveer de tonijn met de marinade en een salade van rucola en radicchio. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!