Tortiglioni pasta met zwarte truffel, eekhoorntjesbrood en ricotta

Snel, kleurrijk, eenvoudig en niet te vergeten erg lekker! Dit recept is makkelijk te bereiden maar smaakt daarom niet minder goed. 

Ingrediënten voor

2 personen
50 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 Ui
250 g Ricotta
1/2 glas medium dry sherry
Olijfolie
1 el Room
peper en zout
250 g tortiglioni
1 el Truffelpasta
Parmezaanse kaas
bereiding
  1. Week het eekhoorntjesbrood +/- 15 min in warm water. Snijd het vervolgens in kleine stukjes. Bewaar het vocht - je kunt deze nog in je saus gebruiken.
  2. Fruit het uitje in olijfolie tot het lichtbruin wordt. Blus met de sherry en laat koken tot alcohol verdampt.
  3. Voeg de room en geweekte eekhoorntjesbrood toe en laat nog even doorkoken. Je kunt hier ook wat weekvocht toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook intussen de tortiglioni in gezouten water tot net al dente.
  5. Doe de pasta dan met een beetje aanhangend vocht in de saus en roer het goed door, eventueel met een lepel truffelpasta.
  6. Serveer met ricotta en royaal geraspte Parmezaanse kaas.
TIP VAN DE REDACTIE

Vervang tortiglioni door bijvoorbeeld penne als je niet van deze grote pastasoort houdt.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!