Vikingsoep met rode biet, zoete aardappel en mierikswortel

Chef-kok Dagny Ros deelt met ons een heerlijke vikingsoep uit het Noorden. Een heerlijke comfortmaaltijd voor in de winter! 

Ingrediënten voor

4 personen
3 Zoete aardappelen
2 Rode bieten
1 Ui
1 l Groentebouiilon
8 el Quinoa
4 el Appelmoes
1 handvol Pompoenpitten
enkele plukjes Dille
Olijfolie
peper
Fijn zeezout
10 cl Zure room
1 el Mierikswortelpasta
enkele Druppels Citroensap
4 cm Gember
bereiding
  1. Schil de aardappelen en bieten en snij in brunoise. Pel en versnipper de ui. Pel en rasp de gember.
  2. Kook de quinoa gaar. 
  3. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de helft van de gember aan. Voeg de aardappelen en rode biet toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bouillon toe en kook de groenten in 15-20 minuten volledig gaar. Mix tot een soep en breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de zure room met de mierikswortelpasta en breng op smaak met citroensap en de rest van de geraspte gember.
  5. Schep in elke soepkom 2 lepels quinoa en een lepel appelmoes. Schenk er de soep over en werk af met geroosterde pitten, crème van mierikswortel.
TIP VAN DE REDACTIE

Optioneel: Thaise bacilicum en lavazout om af te werken. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!