Vol-au-vent op grootmoeders wijze

Een smakelijke vol-au-vent past bij eender welk seizoen! Of je nu op een terrasje zit in de zomer of binnen wil opwarmen tijdens de warmte: de vol-au-vent is daar voor jou. Zeker wanneer de vol-au-vent is bereid op grootmoeders wijze, krijg je grootmoeders warmte helemaal opnieuw over jou!

Ingrediënten voor

4 personen
4 crousades
300 g Kippengehakt
1 braadkip
350 g Champignons
1,5 l runderbouillon
groentejulienne
100 g Bloem
1 Citroen
Room
125 g Boter
4 takjes tijm
4 blaadjes laurier
2 takjes Rozemarijn
1 bussel peterseliestengels
bereiding

Breng het water aan de kook. Kook daarin de kip, de groentejulienne, bouillon en maak een kruidentuiltje van tijm, laurier, rozemarijn en peterselie. Laat dit geheel al één uur lang koken. 

Haal de kip na een uur uit de bouillon. Laat afkoelen en pluk het vlees van de kip. Zeef de getrokken bouillon. 

Maak kleine balletjes van het kippengehakt en kook ze in de getrokken kippenbouillon. 

Snijd vervolgens alle champignons in stukken bak ze in olijfolie aan in een aparte pan tot ze volledig gaar zijn. 

Smelt de boter en voeg bloem toe. Roer tot een roux. Doe er vervolgens al roerend stap per stap de bouillon bij. Pers een citroen op basis van eigen voorkeur en voeg toe aan het geheel. Kruid bij met peper en zout. Meng alles in één en serveer met een heerlijke crousade en frietjes. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!