Warmgerookte forel met opperdoezersalade

BBQ'en is hot. Deze BBQ-bijbel is dan ook een must-have voor iedereen die houdt van grillen, roosteren en roken. Haal het beste uit jouw barbecue met de recepten van vuurmeester Peter De Clercq. De ultieme BBQ-bijbel van Peter De Clercq, Lannoo  - € 25,99   

bereiding

Los het zout op in het bier en doe er de venkel, koriander en citroenmelisse bij. Was de forellen en leg ze een nacht in de koelkast in deze pekel. 

Steek de barbecue aan met het sinaasappelhout. Leg de aardappelen in het vuur als de houtskool grijs is. Laat ze 30 min garen en controleer de gaarheid met een vork. 

Pel de aardappelen en snijd ze in twee. Snijd de boontjes in stukjes. Maak de zuring schoon en snijd hem fijn. Meng de aardappelen met de boontjes, de zuring, de zure room, de witte wijn, het citroensap (naar smaak) en de bladpeterselie. 

Haal de forellen uit de pekel en dep ze droog. Breng de temperatuur van de barbecue naar maximaal 100° C en strooi 200 gram rookschaafsel op de houtskool. Leg de forellen op een rooster, sluit de barbecue en laat de vis 1 uur roken. Fileer de vis en serveer met de opperdoezersalade. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!