Watermeloengranita

Oh, wat missen we het zonnige Italië toch erg. Lekker slenteren over de boulevard met een heerlijke granita in de hand, daar kan weinig aan tippen. Maar wist je dat je achtertuin ook la bella Italia kan worden met dit simpele watermeloengranita recept? Wij zijn fan!  

Ingrediënten

6personen

Watermeloengranita

Bereiding

Watermeloengranita

Pers de citroen helemaal uit en vang het sap op. Zet een pannetje op het vuur en giet er de suiker, het water en het citroensap in. Breng al roerend aan de kook. Zodra de suiker is opgelost zet je het vuur uit en laat je alles volledig afkoelen. 

Ondertussen snijd je de watermeloen in kleine blokjes. Zorg ervoor dat er geen pitjes meer in zitten! Doe de meloenblokjes in een hoge beker en pureer het met een staafmixer. Voeg het suikerwater toe aan de watermeloenpuree en roer goed samen. 

Schep het watermeloenmengsel in een ovenschaal of blik en bedek het met vershoudfolie. Zet het 5 uur in de diepvries. Na 1 uur roer je de granita los met een vork. Deze stap herhaal je om de 30 minuten. Haal de granita 20 minuten voor het serveren uit de diepvries en roer los met een vork. 

watermeloengranita granita Italië watermeloen zomer ijs

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties