Welshe lamspita

Julie Baekelandt, de Lady Chef van 2016 bereidt dit heerlijke recept voor Welshe lamspita. High-end comfortfood!

Ingrediënten voor

4 personen
4 Pitabroodjes
200 g Welsh lamsgehakt
1 Rode ui
1 Paprika
1 Courgette
1 Aubergine
1 bol Mozzarella
1 bot Lente-ui
2 Augurken
1 handvol Zilveruitjes
tl Currypoeder
Piment d'Espelette
peper
snuifje Zout
bereiding
  1. Snijd de pitabroodjes open en bak gedurende vier minuten in de oven op 180°C.
  2. Snipper de rode ui fijn. Schil de paprika en snijd in een fijne brunoise. Doe hetzelfde met de courgette en aubergine. Snijd ook de mozzarella in blokjes. Meng dit alles met het gehakt. Breng op smaak met peper, zout, currypoeder en piment.
  3. Snijd de lente-ui, augurken en zilveruitjes fijn. Meng.
  4. Maak de looksaus. Pel de look en snijd fijn. Doe de eierdooiers, look en azijn in de blender en mix. Blijf mixen en voeg traag de olie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak het gehakt met de groentjes in de pan.
  6. Vul de pitabroodjes met het gehakt en doe ook wat van de augurkmengeling in elk broodje. Werk af met de looksaus.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!