Zalm met parmezaan-kruidenkorst, asperges en zoete aardappel

Heerlijk geroosterde asperges, zoete aardappel en een vers stukje zalm onder de lekkerste parmezaan-kruidenkorst. Een ideaal gerechtje voor een uitgebreide lunch. 

bereiding

Schil de zoete aardappel en snij in blokjes, besprenkel met koolzaadolie en rooster ze 12’ aan 180°.

Mix alles van de kruidenkorst onder elkaar, dep de zalmfilet droog, kruid met peper en zout en druk de kruidenkorst mooi egaal op de zalm en leg deze op de zoete aardappel.

Snij de onderkant van de asperges en snij ze in schuine stukken en besprenkel met wat koolzaadolie en kruid met peper en zout.

Leg in het bakaccessoire bij de geroosterde aardappel en zalm.

Bak 12 à 15 minuten aan 160° (naargelang de dikte van de filet).

Maak ondertussen de vinaigrette. Meng alles onder elkaar.

Schep zalm en groenten uit op de borden en werk af met de vinaigrette en een hoopje gewassen cressonnette.

Varieer zeker met andere variëteiten vis, in filet zonder graten, en witte asperges i.p.v. groene.

TIP VAN DE REDACTIE

© Sofie Dumont 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!