Zalmfilet in een romige saus met spinazie

Een van onze favoriete combo's: spinazie en zalm! 

Ingrediënten voor

4 personen
4 zalmfilets
1 gele uien
40 ml Droge witte wijn
100 g zongedroogde tomaten
100 ml Kookroom
300 g babyspinazie
50 g Parmezaanse kaas
1 tl maïzena
handvol Peterselie
2 el Olijfolie
klontje Boter
zout en peper
bereiding

Kruid beide kanten van de zalmfilet met wat peper en zout. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur. Bak de zalmfilet aan beide kanten voor ongeveer vijf minuten. Haal de zalm uit de pan en leg apart op een bord. 

Smelt boter in diezelfde pan op middelhoog vuur en voeg knoflook en uien toe. Laat goudbruin worden. 

Schenk de witte wijn erbij en zet het vuur laag. Bak ongeveer 3 minuten, roer af en toe. 

Voeg nu ook de zongedroogde tomaten toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de kookroom toe, kruid af met wat zout en peper. Laat het op een laag vuur sudderen.

Na 2 minuten voeg de spinazie ook toe. Roer alles samen. Voeg de Parmezaanse kaas toe. Laat de kaas door de saus smelten. Is je saus niet dik genoeg? Gebruik dan maizena voor het dikker te maken. Blijf goed roeren.

Voeg de zalm toe aan de saus. Maak het geheel af met peterselie. 

Serveer de zalm met wat brood, rijst of pasta! 

Smakelijk!

TIP VAN DE REDACTIE

Je kan dit gerecht serveren met wat rijst, brood of pasta.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!