Zalmschotel met prei en venkel

De smaak van roze zalm en prei gaan hand in hand. Vandaag bereiden we een heerlijke zalmschotel met prei en venkel van foodblogger Meraki Louise. Verse dille maakt het helemaal af! 

Ingrediënten voor

2 personen
teentje knoflook
Venkelzaad
1 Venkel
1 Prei
verse dille
120 g gierst
100 g Ricotta
40 g Parmezaanse kaas
2 zalmfilets
bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Pers de knoflook fijn en voeg toe samen met de venkelzaadjes. Fruit even aan.
  2. Voeg vervolgens de fijngesneden venkel en prei toe en stoof aan. Voeg regelmatig een klein scheutje water toe tijdens het bakken. Hak wat verse dille fijn en voeg toe. Roer regelmatig om en laat verder bakken. Kruid af met peper en zout.
  3. Kook ondertussen de gierst (of quinoa, volkoren couscous, pasta…) gaar volgens de instructies op de verpakking. Bewaar wat van het kookvocht.
  4. Voeg de gare gierst, ricotta, parmezaan en wat kookvocht van de gierst toe aan de pan met de gebakken venkel en prei. Roer alles mooi door elkaar van het vuur.
  5. Doe het mengsel over in een ovenschaal. Snijd de zalmfilets in stukjes en kruid ze met peper en zout. Schik ze vervolgens op het venkel-prei mengsel. Werk af met nog enkele takjes verse dille.
  6. Bak de zalmschotel ongeveer 15 min in de voorverwarmde oven.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!