Zeewolf met jonge wortelen en zeewier-kaviaar

NorthSeaChefs Sen Kulanthaivelu en Nikolaj Kovdal van Fiskebar en Fiskeskur gaan in dit recept aan de slag met zeewolf.

Ingrediënten voor

4 personen
4 zeewolffilets
1 bussel Jonge wortels
50 ml milde olijfolie
1/2 postelein
1/2 Kervel
limoensap
kaviaar van zeewier
bereiding

Mix voor de kruidenolie de olijfolie met de kervel en postelein met een staafmixer. Kruid af met zout en limoensap.  

Was de jonge wortels grondig. Verwijder het loof, maar zorg ervoor dar er een beetje groen aan de wortel blijft. Grill ze op de bbq op een niet te hoge temperatuur zodat ze niet aanbranden. Kruid met peper en zout.  

 Kruid de zeewolf langs beide kanten met peper en zout. Gril ze daarna 2.5 min langs elke kant op een niet te hete bbq. Laat de visfilets daarna zo’n 8 min verder garen in de oven op 170°C.  

Dresseer het bord met de zeewolf, de jonge wortels en lepel er wat kruidenolie bij. Werk tot slot af met zeewier-kaviaar. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!