Zoete aardappelsoep met een pistachecrème 

Een heerlijk verwarmend soepje met een feestelijke touch. Ideaal als voorgerechtje tijdens de feestdagen of na een koude winterdag!

Ingrediënten voor

2 personen
1 el Olijfolie
1/2 Ui
1 teentje knoflook
300 g Zoete aardappelen
1/2 tl Kurkuma
1/2 tl korianderzaadjes
1/4 tl chilivlokken
l Groentebouillon
2 el Room
handvol Pistachenoten
bereiding
  1. Verhit de olie in een steelpan op een matig vuur. Voeg de ui toe en laat 3-4 min koken. Voeg de knoflook toe en laat een minuut koken.
  2. Voeg de zoete aardappel, kurkuma, koriander en chilivlokken toe en laat het geheel twee minuten koken. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook, zet het vuur lager en laat het 10 min sudderen, of tot de zoete aardappel gaar is.
  3. Breng het over in een keukenmachine en meng het tot een gladde massa.
  4. Giet de soep in twee kommen, besprenkel elk met room en garneer met een handvol gehakte pistachenoten.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!