Zoete aardappelsoep met pecorino kaas en cashewtopping

Fan van schapenkaas? Dan is dit winters soepje met pecorino kaas ideaal voor je. Deze zoete aardappelsoep kan ook perfect geserveerd worden in het voorjaar. Serveer de soep met een broodje voor een heerlijke en snelle avondmaaltijd. 

Ingrediënten voor

4 personen
2 teentjes knoflook
2 Uien
400 g Zoete aardappelen
500 g Kruimige aardappelen
4 tl Paprikapoeder
4 tl komijnzaad
10 g Verse koriander
200 g Pecorino
50 g cashewnoten
4 el Olijfolie
peper
1 snufje Zout
1 l Groentebouillon
bereiding

1. Bereid de groentebouillon. Pers de knoflook en snipper de ui. Schil de gewone en zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de ui en knoflook in ongeveer 1 minuut op middelhoog vuur.  Voeg halverwege de komijn en het paprikapoeder toe en bak mee. 

 

2. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappelen toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes verder koken. Snijd ondertussen de verse koriander grof en hak de cashewnoten in stukjes. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel wat extra water toe om de soep te verdunnen. Breng op smaak met peper en zout. 

 

3. Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de pecorino kaas, de cashewstukjes en de koriander. 

TIP VAN DE REDACTIE

Serveer de soep met een ciabatta broodje om er een volwaardige maaltijd van te maken. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!