Zwitserse kaasfondue

Een klassieke kaasfondue, klinkt als muziek in de oren. Met dit receptje maak je hem zelf in een mum van tijd!

Ingrediënten voor

4 personen
teentje knoflook
400 g Gruyère
200 g Emmental
1 glas Droge witte wijn
1 el maïszetmeel
1 tl citroensap
1,5 el Kirsch
peper
Nootmuskaat
bereiding
  1. Wrijf de binnenkant van een kaasfonduepot of gietijzeren pot in met het knoflookteentje.
  2. Combineer de geraspte Gruyère en Emmentaler met de wijn, maïzena en het citroensap in de fonduepot en kook op matig vuur. Roer af en toe tot de kazen beginnen te smelten, ongeveer 5 min. Laat het geheel niet te lang koken, want dan wordt de kaas minder smeuïg.
  3. Voeg de kirsch en een flinke snuif van zowel de peper als de nootmuskaat toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten gaar worden, terwijl je voorzichtig roert.
  4. Serveer onmiddellijk.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!