Restaurant in eigen huis: 5 tips om je eettafel om te toveren

[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”3/4″ el_position=”last”]

Nu dat we meer dan een maand in lockdown zitten, dromen wij toch stiekem weer van een klassiek avondje uit eten gaan. Jammer genoeg moeten we nog even op onze tanden bijten. Maar laten we het eens over een andere boeg gooien en in plaats van op restaurant gaan, gewoon het restaurant naar ons halen? En dan bedoelen we niet simpelweg een avondje take-out van achter de hoek. Nee, dan bedoelen we all the way.

Tekst: Lore Martinet

5 tips voor een restaurantwaardige tafel

Als je op restaurant je voeten onder tafel schuift, is het vanzelfsprekend dat de tafel er goed uitziet. Maar thuis bekeken, is dit minder evident dan gedacht. Hier zijn alvast enkele tips die je tafel er meteen restaurantwaardig doen uitzien.

Mooi servies

Mooi servies is de basis van alle mooie tafels. Gebruik je schoonste borden in plaats van het eten rechtstreeks uit take-out-bakjes te serveren. Denk bijvoorbeeld aan deze turqoise borden van Serax die een kunstwerk op zich zijn. Eender hoe je eten eruitziet, met deze borden is je gerecht altijd een plaatje!

Serax Kom Turquoise Aqua

 

Peper en zout 

Kleed je tafel aan door alle kleine details van op restaurant te kopiëren. Zet bijvoorbeeld mooie peper- en zoutmolens op tafel.

Stoffen servetten

Basic, zachte kleuren zoals deze linnen servetten van Cottona passen bij elke tafel en geven meteen een restaurantgevoel.

Rustieke opdiening

Het is niet altijd evident om je gerechten mooi te dresseren op alle borden en er tegelijk ook nog eens voor te zorgen dat alles warm blijft. Kies dan voor een handige middenweg en serveer je gebakken vlees of vis in het midden van de tafel op een houten plank. Huiselijk en simpel maar toch een rustieke, chique restaurantlook.

Sauskannetjes

Dé moment suprême. Je stuk vlees of vis dat overgoten wordt met geurende, hete saus uit een aardenwerken sauskannetje zoals deze van Le Creuset. Heerlijk!

 

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!