Restaurant in Eindhoven opent deuren opnieuw voor klanten ondanks harde lockdown

De eigenaars van barbecuerestaurant De Kiet in Eindhoven besloten dit weekend om hun deuren terug te openen voor klanten, ondanks de harde lockdown. Dit bericht lokte wel degelijk heel wat klanten naar binnen, samen met politie die via de media het bericht opmerkten. Het restaurant kreeg een laatste waarschuwing.

Zelfredzaamheid

“Wij hebben besloten dat we onze deuren openen voor onze gasten. En we houden ze open”, klonk het vrijdagavond overtuigend op de sociale mediakanalen van barbecuerestaurant De Kiet in Eindhoven. Na de horecasluiting in Nederland sinds 14 oktober vorig jaar hadden de ondernemers het even gehad met de maatregelen. In een filmpje riepen ze andere restaurants op hetzelfde te doen en opnieuw mensen binnen te verwelkomen om te komen eten. “Je gaat geen vrijheid krijgen. Je moet het nemen. Hou je rug recht.”

De eigenaars vonden dat ze zélf iets moesten doen, omdat ze al maanden wachten op goed nieuws dat er niet komt. “Als er een ding is wat wij hebben geleerd over ondernemerschap, dan is het zelfredzaamheid. We merken nu dat het beleid dat gevoerd wordt het voor ons en vele andere hardwerkenden in ons land onmogelijk maakt op een menswaardige manier ons brood te verdienen”. De op het bord voor de deur in krijt geschreven boodschap “Geen mondkapje? Geen probleem? Wij leven in liefde, nooit in angst. Leef een beetje”, was zeker niet fout te verstaan.

Open voor korte duur

Toch bleef van die vastberadenheid van de eigenaars niet veel over toen de politie binnenkwam om het restaurant een laatste waarschuwing te geven. Via de media hadden ze het nieuws opgepikt. Wanneer De Kiet nog één keer de coronaregels overtreedt, wordt het restaurant voor onbepaalde duur gesloten. De aanwezige klanten werden naar huis gestuurd, de lichten werden gedoofd en het restaurant bleef weer gesloten achter. Terug wachtend op het goede nieuws waar elke horeca-ondernemer al maanden naar verlangt.

LEES OOK

Amerikaanse experts komen met plan: ‘De Belgische horeca zou drie keer zo snel open kunnen’

Erika Vlieghe over heropening scholen: ‘Het heeft geen zin met de vinger te wijzen naar één bepaalde sector’

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!